assalamualaikum wbt. untuk tinggalkan jejak, komen sahaja di mana-mana entry bersama link anda. terima kasih! sambil-sambil tu jangan lupa klik nuffnang sekali. kehkeh

02 February 2015

Kehidupan Sebagai Mahasiswa (Versi Satu)


assalamualaikum wbt

sebelum jauh meneroka papan kekunci laptop ni, satu patah perkataan to describe the tittle, 'BAJET HAKTUIHHH' . haha. ops dah jadi dua patah perkataan.

sebab kenapa jari aku tetiba ringan untuk taip entry? haha.
semuanya semata-mata timbulnya SEMANGAT setelah check stats untuk blog ni! wahahaha.
dan, yang buatkan aku lebih semangat bila banyak jugak ye view untuk blog ni. ahhhhh terharuuuuuuu. nah peluk cium untuk blog niiiii. kekeke (bajet ada pembaca)

kalau diikutkan entry, last sekali punya adalah hampir 5 bulan yang lepas. bukan sebab MALAS, bukan sebab TAKDE MASA, dan juga bukan sebab BAJET BUSY SANGAT SIAPKAN ASSIGNMENT. dan paling penting, bukan sebab AKU KUAT STUDY.
sebab sebenar tak dapat dijelaskan :P
masa cuti-cuti ni lah aku mula review apa yang telah dibuat sepanjang sem 1 lepas. haih, nanges!



kalau dibuat list, maunya hidup aku kat upm tu hanyalah berdasarkan ;
  •    tidur
  •    makan
  •    kelas + lab
  •    assignment
  •    aktiviti kolej demi merit (muka sedih) haha
  •    layan movie ngan geng
study langsung takde. istilah study hanya wujud bila adanya quiz dan test. haha. kalau ada masa 3 hari sebelum quiz (bagi yang dimaklumkan) hanya malam sebelum langsungnya quiz tu jugakla aku study. ish ish. tapi, kalau quiz yang tak dimaklumkan, haruuuu. pakai fitrah la jawab calculus.
#also applies to test and even masa study week sebelum final  hahaha

kalau study pun camni, agak-agak result camne yer? [ NANGES ]
effort sikit layak ke kalau nak mohon hasil nye besar? [NANGES ]^2

EXACTLY apa yang aku alami T.T
bukan tak nak study, tapi, godaan-godaan tu lagi besar dari pengorbanan. contoh, tengah 'rancak' (be sarcastic) study, bunyi whatsapp masuk. jadi, sound waves tu seterusnya travel masuk ke telinga lalu diinterpret masuk ke sistem saraf dan selanjutnya dihantar ke otak untuk tindakan selanjutnya. lalu, (ringkaskan sebab malas) aku pun pilih untuk check phone daripada meneruskan apa yang aku buat sebelum tu. hooho. WORLDS' PROBLEM betol. huh

pernah aku buat time final zaman asasi dulu, aku 'mute'kan phone. simpan dalam laci. dan bukak buku. hahhh dapat la jugak bertahan sejam haha

tapi, naik degree ni, langsung takde ambik inisiatif nak improve cara study. haha. 
tapi, kata orang, hidup di universiti ni, tak payah gila-gila study pun takpe. buat chill buat relax je. p/s: ni kata ORANG, bukan aku punya kata haha
lagipun bidang aku tak perlukan hafalan yang gila-gila. cukup hanya sekadar fahaman mendalam terhadap konsep fizik je. hahahahahaha
betol tak????

[ the LAZY me T.T ]



nota kaki : tajuk yang versi-versi tu aku saja je letak. kalau ada ditiupkan SEMANGAT, tahun depan naik la entry yang versi dua kehkeh


2 comments :

Anasyg said...

samalah kita, study kalau esok ada quiz or test je.

Nur Aini said...

konsep kita sama kot hehehehhee