assalamualaikum wbt. untuk tinggalkan jejak, komen sahaja di mana-mana entry bersama link anda. terima kasih! sambil-sambil tu jangan lupa klik nuffnang sekali. kehkeh

19 February 2012

tinggi anda kurang drpd 150cm ? wajib baca pasal ni !

anda dikategorikan sebagai PENDEK ? haha . bersyukurlah dengan Allah kerana telah memberikan kita tubuh badan yang normal !

masuk tahun ni (2012) hampir empat tahun dah aku dapat kedudukan yang ke-2 paling tepi dalam perbarisan untuk bacaan ikrar pelantikan pemimpin pelajar . dari tingkatan 2 hinggalah ke tingkatan 5 (sekarang) , aku menghuni kedudukan tu . haih , nasib badan . paling hebat pun , aku dapat tempat ke-3 dari tepi masa aku tingkatan 3 . malah , dalam perbarisan kehormat , aku berada dalam baris paling tengah (kiri dan kanan aku adalah baris untuk 'orang tinggi' jek) ! alahai , nasib ~

but , its okay ! ni ada beberapa tips berguna yang telah aku selongkar dalam 'poket ajaib' doraemon google !
1) tidur yang cukup (7-8 jam sehari)
2) perbanyakkan olahraga terutamanya dalam sukan basketball dsb .
3) pengambilan makanan yang tinggi nutrisi terutamanya KALSIUM (makanlah calciyumm)

jika anda sudah berusia 17 tahun dan keatas , banyak-banyakkan berdoa la yek ? sebab peringkat umur 17 tahun telah pun berada di tahap akhir proses tumbesaran . haha . peluangnya dah tipis tuu ~ (paku dulang paku serpih , mengata orang dia yang lebih ! si 'aku' ni pun dah masuk 17 tahun jugak )

oh , ni ada beberapa tips tambahan yang belum diiktiraf oleh mana-mana pihak . aku tahu pasal ni pun dari cerita kanak-kanak , maruko-chan (sapa pernah tengok ? kartun favourite aku masa darjah empat ;) dalam episod dimana maruko ni dengki dengan salah seorang kawan lelaki dia yang lebih tinggi daripadanya .
1) bergayut (bukan bergayut dengan your namjachingu (boyfriend) ye !)
2) tidur yang cukup
hai , sayalah maruko-chan ! jom tiru macam saya ;)

diorang ni memang tinggi ! hisyh , dengki la .

4 comments :

Muhammad Qayyum said...

Woo, Qay rendah. Nak ikut lah tips tips ini ~,~

Haruno Hana 하나 said...

JaeChunSu! nak HoMin gak~ XD

MrS LoLiPoP said...

Nia rendah .. hum , BAGUS ENTRY ! <3

Jy ヾ(。・ω・。) said...

Mwahaha,i should follow these tips from now onwards~