assalamualaikum wbt. untuk tinggalkan jejak, komen sahaja di mana-mana entry bersama link anda. terima kasih! sambil-sambil tu jangan lupa klik nuffnang sekali. kehkeh

14 March 2012

BEN ASHAARI AJAK KONGSI CERITA CUTI SEKOLAH


huwaa , menaip dengan kadar yang lajuuuu ! tinggal lagi 30 minit nak tutup !!!!

cuti sekolah ? hurm , sekarang ni , tak membawa apa-apa keseronokan dah bagi aku memandangkan dipenuhi dengan kelas tambahan !

cuti akhir tahun masa aku kecik sering diisi dengan aktiviti ...............
MAIN BANJIR ! haha .
memandangkan di kelantan ni , sekitar bulan november dan disember tu adalah musim hujan , bencana banjir tu dah jadi satu kebiasaan bagi kami di sini . but , rumah aku di dewan beta ni tak pernah banjir la ! aku main banjir kat rumah nenek aku di rantau panjang nun jauh di pinggir tebing sungai golok ! haha . 

tapi , tu masa kecik . sekarang , bila aku imbas balik , timbul rasa pelik pulak camna aku boleh memberanikan diri aku main dalam air banjir tu ? bayangkan dalam air banjir tu , macam-macam binatang ada . lipan , lintah malah ul** ! eeeiiii . sekarang ni , timbul rasa geli pulak bila di pikir-pikirkan ! hisyh . masa tu , apa yang aku tahu adalah keseronokan . yup , sebab keseronokan main banjir kat sana mengatasi keseronokan main di mana-mana taman tema air ! tak caya ?? ;)
sekarang , cuti sekolah aku diisi dengan aktiviti menonton drama 'dream high' pulaks ! haha . sapa minat tengok drama ni , put ur hands up yo !!

29 February 2012

wordless wedneday #2 ~



# jadilah keempat - empat jenis wanita kat atas ni ;) heee ~

19 February 2012

tinggi anda kurang drpd 150cm ? wajib baca pasal ni !

anda dikategorikan sebagai PENDEK ? haha . bersyukurlah dengan Allah kerana telah memberikan kita tubuh badan yang normal !

masuk tahun ni (2012) hampir empat tahun dah aku dapat kedudukan yang ke-2 paling tepi dalam perbarisan untuk bacaan ikrar pelantikan pemimpin pelajar . dari tingkatan 2 hinggalah ke tingkatan 5 (sekarang) , aku menghuni kedudukan tu . haih , nasib badan . paling hebat pun , aku dapat tempat ke-3 dari tepi masa aku tingkatan 3 . malah , dalam perbarisan kehormat , aku berada dalam baris paling tengah (kiri dan kanan aku adalah baris untuk 'orang tinggi' jek) ! alahai , nasib ~

but , its okay ! ni ada beberapa tips berguna yang telah aku selongkar dalam 'poket ajaib' doraemon google !
1) tidur yang cukup (7-8 jam sehari)
2) perbanyakkan olahraga terutamanya dalam sukan basketball dsb .
3) pengambilan makanan yang tinggi nutrisi terutamanya KALSIUM (makanlah calciyumm)

jika anda sudah berusia 17 tahun dan keatas , banyak-banyakkan berdoa la yek ? sebab peringkat umur 17 tahun telah pun berada di tahap akhir proses tumbesaran . haha . peluangnya dah tipis tuu ~ (paku dulang paku serpih , mengata orang dia yang lebih ! si 'aku' ni pun dah masuk 17 tahun jugak )

oh , ni ada beberapa tips tambahan yang belum diiktiraf oleh mana-mana pihak . aku tahu pasal ni pun dari cerita kanak-kanak , maruko-chan (sapa pernah tengok ? kartun favourite aku masa darjah empat ;) dalam episod dimana maruko ni dengki dengan salah seorang kawan lelaki dia yang lebih tinggi daripadanya .
1) bergayut (bukan bergayut dengan your namjachingu (boyfriend) ye !)
2) tidur yang cukup
hai , sayalah maruko-chan ! jom tiru macam saya ;)

diorang ni memang tinggi ! hisyh , dengki la .

01 February 2012

wordless wednesday ~

19 January 2012

Desktop pilihanku bersama PM ~

assalamualaikum wbt .
join segmen lagi . tapi , kali ni segmen yang dianjurkan pm aka pendamba mawar ! nak join jugak , klik sini .


okay , suka sangat dengan gambar ni . sebab ada pantai and also seohyun ! ops , sejak bila aku minat soshi ni ? maybe aku minat seohyun disebabkan jung yonghwa kut . ahah ! 
ahh , finally dapat rehat jugak . CUTI ! dapat jugak tengok flower boy ramyun shop :P mood malas untuk study datang !

02 January 2012

tips belajar yang tip - top !

assalamualaikum wbt . bismillahirahmanirrahim .
esok , secara rasminya aku bergelar pelajar tingkatan 5 . huh , takutnya ! hari ni , hari pendaftaran . tiada perkara yang luar biasa berlaku . cuma , fuhhh , letih gila duk usung 19 buah buku teks . kami , pelajar form 5 baru je dapat buku teks . insyaAllah , esok start belajar . maka bermulalah episod - episod kami di 5 science 1 XDD . 


tak nampak eh tulisannya ? ololo , siannya . aku printscreen dr blog cik anis . nak tengok dengan lebih jelas , nah , click link ni cepat ! http://anisfadliyana.blogspot.com/2011/12/final-exam.html
#sorry kak , tak mintak kebenaran nak printscreen . 
usaha + tawakal + keredhaan Allah = KEJAYAAN , insyaAllah .