assalamualaikum wbt. untuk tinggalkan jejak, komen sahaja di mana-mana entry bersama link anda. terima kasih! sambil-sambil tu jangan lupa klik nuffnang sekali. kehkeh

21 June 2011

Kisah Kantoi Aku Dengan HenHae!



Annyeong chingu!!
Actually aku nk bercerita pasal cerita kantoi aku ngan henry and donghae from suju!!!!wahahahaha...Kadang2 ase nk gelak guling2 pon ade..okay,sblom kita berguling2 tu,baik aku mulakan citer dulu kan????

************************************

Umur aku baru je masuk 21 tahun ni..tapi,memandangkan aku dah boring menghadap buku and kitab rujukan yang berinci-inci tebalnya tu,aku amik keputusan untuk kerja sebagai ...,emm,..jap,nk pikir dlu....owh,okei..aku sendiri pon xtaw apakah gerangan nama kerja ni..tp,kerjanya amat la meletihkan..tiap2 ari,aku kena bergegas kesana sini di lokasi penggambaran..tolong angkut benda ni,benda tu,benda ni,benda tu,bla bla bla bla..sampaikan tuan pengarah hampeh tu pon aku tolong angkutkan dari rumah dia ke ofis kut..ehehe..pendek kata,aku ni kerja sebagai buruh ‘penggambaran’...huhuhu...

Kadang2 aku ase menyesal je berhenti belajar..huh,padan muke ko!!!
Tapi,its okay,..aku pon nk ase camne kerja keras ntuk menyara kehidupan..selama ni,aku tak pernah merasa kepayahan hidup...so,sekurang2nya,ada jugak kebaikan kepada diri aku nih...

Kisahnya bermula apabila syarikat tempat aku kerja tu dapat kontrak ntuk shooting CF untuk sebuah group bernama ‘SUPER JUNIOR’!!!but,wait,masa tu,aku xpenah taw pon kewujudan group super senior ni..ops,junior,i mean...ehehehe...so,aku pon cam biasa la,ngan muka selamber derk jer..ala2 cam nothing special gitu...tp,kebanyakan colleagues aku terutamanya ‘ladies’,cam da kena rasuk,walaupon  sesi shooting tu dijadualkan untuk 3 minggu kemudian..

“apasal la diorang terover happy sangat nih??apa specialities super junior senior tu ek???aku ase super man lagi hebat..”inilah tanggapan aku sebagai seorang makhluk di dunia ni yang begitu ketinggalan lagi not-up-to-date!!...

So,kite cepatkan lagi citer kita ni ek!!!!~
3 minggu kemudian a.k.a ari shooting ntuk CF super senior junior tu..

Hari tu,memang hari yang begitu memalangkan bagi aku...tiba2 je aku yang agak ber’disiplin’ ni terbabas tido...sampaikan tuan pengarah hampeh tu call berkali-kali..mungkin dia ingat buruhnya yang comel lawa ni duk ber’make-up’ ntuk super senior..owh,sorry le,tuan..super man saya taw,tapi super junior ni,sorry la..saya layan omputih jer..asian movies ke apa,xpenah layan ler..gatal seluruh badan kut kalau aku tgok asian movies ni..ehehehe...

Menambahkan lagi ke’malang’an aku,lokasi shooting tu agak jauh dari rumah aku..aduh..memang jatuh ditimpa tangga btol la!!!tp,dalam kekalutan tu pon,aku masih sempat mandi la!!!jangan salah faham ek!!!!


Aku sampai kat lokasi tu hampir sejam lewat..best jugak kalau kadangkala kita pegi kerja lewat..wahahaha(evil laugh)..!

Tp.aku pelik lagi hairan kenapa kat gate hotel lima bintang a.k.a lokasi penggambaran tu sesak luar biasa je..takkan la ada kes pembunuhan..or,ada yang sengal nk bunuh diri dari bumbung hotel tu???yang membuatkan aku semakin hairan lagi adalah,kenapa para2 penyesak keadaan tu kebanyakannya perempuan???siap pegang2 banner lagi..ada pilihanraya???tak mungkin..

Kesesakan luar biasa tu tak jadi penghalang pon ntuk aku pegi kerja..anyway,ada jugak terselit ase excited nk jumpe super junior yang tak penah aku kenali..ehehe..(ketawa gatal)..tp,aku musykil la,kenapa dibelakang perkataan super junior tu,ada ditulis huruf M??super junior M??can someone help me and explain about this???

Tengah aku bermonolog dalaman tu,ouch,sape la yang buta lagi rabun  tiba2 je datang langgar aku..woi,sakitla!!!jalan tu tengok sekeliling la..bukannya  perhatikan iPad ko tu!!!huh!!manusia zaman sekarang..
Baru je aku nak angkat muka and mulakan bebelan aku,orang yang ‘buta’ lagi ‘rabun’ tu pegi dah!!!hampeh korang berdua..tp,cute jugak 2 orang tu ek...ehem...!!

Okei,aku sampai dah kat lokasi penggambaran yang lebih tepatnya di restoran dalam hotel tersebut..oh no,bos da buat muka bengang la..lebih baik aku melencong cepat2 sebelum dia panggil aku..tetapi malangnya,belum sempat aku nk berpusing ke belakang,ouch,buat kali keduanya,aku dilanggar.!!!.memang malang btol!!!
Belum sempat aku nk tgok muka si pelanggar tu,bos aku da melaungkan nama aku..alamak!!!

“eunkyung,apa yang awak buat ngan henry and donghae tu???kamu langgar diorang??”,bos aku berkata dengan kuat,sekuat bunyi guruh di langit..
“henry,donghae???sape tu bos??lagipon saya la yang kena langgar..”,aku cuba membela diri..
“kamu tak kenal henry ngan donghae ni??aduh,kamu ni dari pelosok luar bandar mane lak..diorang la member sujuM tu..and also diorang la yang bakal shooting ari ni”,balas bos aku..

 Aku buat muka terkejut+marah+hairan+excited sambil tgok 2 orang tu..btol ke?..so,tadi,aku dilanggar oleh diorang la??ntuk kedua-dua kali??rasa sakit yang mencucuk-cucuk pon tiba-tiba hilang begitu saja..ehehe..tp,dyorang tu seriously ensem+kiut giler!!!so,baru la aku taw kenapa ramai perempuan yang jadi fanatic ngan diorang ni..diorang memang superb ensem+kiut+talented..oh no,love at first sight kah aku ni???


Okei,aku ni perempuan yang professional la!!!so,aku lupakan kisah love at first sight tu dulu..aku terus buat muke selamber dan senyum nipis...next,kitorang pon teruskan la sesi shooting tu memandangkan 2 orang hot stuff tu dah sampai..

1....2....3....4.....5 jam....sesi shooting tamat!!!yahoooo!!!!
Emmm,memang da jadi habit,aku ter’over’ happy lepas abis satu sesi shooting tu..of course la happy coz tamatnya sesi shooting tu,bermakna tamatla sesi penyeksaan aku bagi ari tersebut...

Tak sampai seminit sesi meraikan tamatnya sesi shooting,tiba2 ada orang panggil aku...aku berpaling,,,whoops,henry and donghae la..my first love..ehem,takkan la 2orang sekaligus kau nk sapu???anyway,masih tak taw yang mana satu aku suka giler..

“why,any problem pasal shooting tadi???”Tanya aku dengan nada yang tegas..tapi,dalam hati,hanya tuhan saja yang tahu betapa happy dan bangganya dapat cakap ngan 2 bintang hot yang boleh digelar hot stuff sekarang..ahahah..ase nk tweet pasal ni sekarang jugak!!!
“taklah..cuma kami nak ajak awak ntuk dinner malam ni boleh??”,nampaknya donghae terlalu berani ntuk memulakan langkah..waa!!!malu+happy nyer!!!!
“emm,jap ek”,aku buat2 selak diari kononnya nak check kut2 ade appointment walaupon sebenarnya aku tak pernah ada appointment ngan sesape je terutamanya masa dinner..so,kira ni first time la..ehehehe...
“memang awak ni busy sepanjang ari ke???kesiannya...awak pon perlukan rehat”, si henry pulak berkata kat aku...

Owh,caring nyer diorang nih..terharu!!!~


“emm,,malam ni,dinner,okei jugak..coz saya free je malam ni..anyway,nak jumpe kat mana??”,kata aku dengan nada malu2 kucing sikit..ewww,gatal la ko ni!!!!
“apakata kita jumpa kat restoran ni je??kitorang pon tinggal kat hotel ni jugak..lagipon,kitorang tak taw banyak pasal kawasan around here..”,balas donghae..
“okei,jumpe malam ni ek..bye”,aku membalas...
“bye-bye”,balas 2 orang tu serentak..

Aku pon meneruskan kerja aku yang tertunda sekejap dek kerana perbualan pendek tu tadi..tapi,.,
“eunkyung!!!umur awak berapa???”,kali ni,henry pulak yang bertanya..
“emmm,21 tahun..kenapa??”,aku balas balik ngan muka yang hairan..ye la,tetiba je Tanya umur kita...
“takdela..saje je..okeilah,bye-bye”,diorang pon terus blah..

Apa2 jelah..asal aku happy...”lalalalalala”,aku nyanyi dalam hati..

8 malam...dinner time!!!

Aku sampai di restoran tepat jam 8 malam..donghae dan henry pon da siap menunggu dah..uih,awalkan diorang...tapi,jap,sape ek kat sebelah diorang tu??pakai baju t-shirt warne hitam,jeans,and cap...sempoi je gayanya..

“hello,lama tunggu???”,aku menyapa mereka..
“oh,hai eunkyung..kitorang pon baru je sampai..duduklah..and this is kibum..jugak salah sorang member super junior..kibum ni masih single and available taw..ahahaha...”,aik,kuatnya ketawa si donghae ni..pagi tadi tu nampak serius sikit..
“oh,hai,kibum..saya,eunkyung..saya pon single and available jugak..ehehe”,owh,shit,gatal kan aku mase tu???

So,aku pun duduk bersama mereka dan memesan makanan..kami seterusnya dengan lahap melahap makanan yang da tersedia di depan kami..sememangnya benar la bahawa makanan dapat menutup mata kita drpd keadaan sekeliling..

Selesai makan,kitorang pon berbual kosong sekosongnya...tapi,tetiba,henry Tanya satu soalan yang begitu mengejutkan aku...



“eunkyung,would you be my girlfriend?”,..

What,btol ke ape yang aku dengar tadi.???aku tgok muke donghae and kibum..diorang pon buat muke terkejut beruk...tetiba je aku,

“what??girlfriend henry???of course.....yeay!!!aku dapat couple ngan henry!!!yahooo!!!”,whoops,oh no!!!!kenapa ni???aku terlepas cakap????habislah...malunya!!!!
“jap,eunkyung...sorry sebab sebenarnya saya nak cakap,would you couple with my friend,kibum???saya tersasul la tadi..sorry ek hyung????kata henry tetiba..sambil tu,dia buat muka kesian jugak..

Aku lihat muka kibum..dia tersengih je..aku tgok muka donghae..dia tengah senyum2 sambil taip mesej..mesti girlfriend dia tu...aku tgok pulak muka henry...dia tengah buat muka seposen menagih simpati...aduish..tapi,tadi,aku da tersasul ter’over’ happy nak jadi girlfriend henry...lagipon,aku kan da kena panahan love at first sight ngan henry (donghae da terkecuali memandangkan dia da berpunya)...aduhhh...malu tahap cipan!!!ase cam nak pegi menyorok dalam mana2 lubang sekarang jugak!!!

***************************

Tapi, tu cerita setahun yang lepas...kini,aku da happily ever after ngan kibum dah...rasa malu tu,kadangkala masih ada lagi..tapi,aku sekarang buleh je cakap biasa2 ngan henry(highlight:da xde perasaan ngan dia dah)...lagipon henry dah ada ideal girl yang dia duk terkejar-kejar sekarang..tapi,yang jadi masalah,ideal girl dia tu merupakan girlfriend donghae...entah la camne diorang nak selesaikan masalah tu..anyway,yang mengejutkan lagi,girlfriend donghae and also henry’s ideal girl tu merupakan salah seorang colleague aku..nama dia haewon..hisy,pelik ajaib betol la love story mereka nih...lebih baik kita layan love story aku ngan kibum..simple je..

Selepas insiden yang memalukan tu,aku menghilangkan diri dan tidak lagi jumpa ngan diorang..ye la,diorang pon ada banyak lagi kerja yang lebih penting dari jumpe aku...tapi,xtaw la camne kibum buleh datang serbu aku kat ofis...dia explain everything dari A to Z...rupe2nya,lamaran malam tu hanyalah idea henry and donghae je..kibum seriously xtaw apa2 pon..actually,donghae and henry tu cuma nak cari girlfriend ntuk kibum coz kibum lah satu2nya member suju yang takde partner dan tak pernah menunjukkan minat terhadap perempuan...untuk makluman,kibum adalah member yang paling pendiam dan suke buat hal dia sendiri je...mungkin sebab tu la dia takde girlfriend walaupon dia tu ensem giler...


Ari tu jugak dia mengaku bahawa dia fall in love with me at first sight..so,dia datang jumpa aku tu kerana dia nak melamar aku jadi girlfriend dia...at first,memang aku terkejut  beruk jugak..tapi,aku pon mula sukakan dia bila dia tak putus2 asa untuk jumpa aku tiap2 ari...memang aku akui dia seorang yang pendiam,tapi,tak sangka dia tu romantic giler!!!sweet+romantic+ensem+baik hati...memang pakej yang lengkap...lagipon,dia suka buat lawak depan aku..pendek kata,memang aku terhibur dan happy bersamanya...anyway,korang tak buleh tgok la kibum dalam mode romantic ke hapa..coz,semua tu hanyalah ntuk eunkyung dia je taw???ehehehe...dan satu lagi perkara aku nak bagitau,..kini,aku dah taw apa makna sujuM tu..ehehe..and also,dah hafal semua facts pasal super junior...



2 hari 2 malam aku taip benda ni..finally,siap dah..fuhhh..
anyway,jum join skali kontes ni!!!~

~miss kim eun kyung~

3 comments :

K O R I E said...

hai athirah^^
cute r cerita ni.
best!
sygnya kibum skang dh xjoin xtvt suju dah ;(
miss him so much.

gudluck oke
tgah mencari pemenang ni.

K O R I E said...

tahniah!

http://pinkexia.blogspot.com/2011/07/keputusan-giveaway-kpop-contest-by.html

athirahkim-eunkyung said...

@K O R I ETQVM kak korie!!!ahahhaa..happy!!