assalamualaikum wbt. untuk tinggalkan jejak, komen sahaja di mana-mana entry bersama link anda. terima kasih! sambil-sambil tu jangan lupa klik nuffnang sekali. kehkeh

25 December 2011

AWESHOMEE 1ST GIVEAWAY SMURFS BY CAROLINA


giveaway lagi ! mianhae . 
meleleh air liur tgok hadiah GA ni . comel giler stuff smurfs tu :) hot kan smurfs sekarang ? 
actually , baru je bercadang nak beli keychain smurfs ni . nak letak kat beg ! ahaha . start tahun depan aka minggu depan ,  saya akan pastikan bahawa semua barang saya terdiri daripada benda - benda yang cute -_-
ops , anyway , saya tag semua yang baca entry ni . click banner untuk join .
\assalamualaikum/

23 December 2011

blog paling ringan di Malaysia


the 2nd contest for today :) blog yg berat ni pon nak join jugak ! uhh , menggedix nak join jugak ! ehehe .
now , mangsa tag buat kali ni ialah tieqa , memandangkan aku tengah bukak blog dia ! so , amik je la ye . peace ~

END YEAR RANDOM GIVEAWAY


Assalamualaikum wbt .
tak rugi kalau anda men'join'kan diri ! nak join jugak ? click banner di atas ASAP sebelum tamat tempoh ! 
buat hapa duk termenung lagi ? CLICK cepat haku kate . hisyh , budak nih :)
note : TAHNIAH kepada yang berjaya dalam pmr tu . tahun depan aku dah jadik senior aka pelajar tertua di sekolah . best ke tak best ? 

19 December 2011

BEN ASHAARI Tanya Aku Nak ke IPT mana ?


Assalamualaikum wbt .
pada petang yang aman damai ni , saya dengan bangganya menyertai segmen ben ashaari ! :) first time join segmen tau ! sapa yang nak join jugak , jum click banner kat atas cepat-cepat . 

ipt yang saya nak masuk .
emm , maybe usm kuwt . samada kat penang or kelantan ni jugak ! lagipon aku berminat nak amik course medic . second choice pulak , maybe farmasi ! ahaha . memang berminat dalam kerjaya yang bertapak kat hospital nih . 

negara yang saya nak pergi .
negara yang saya terimpi-impi ialah aussie . korea pon BEST jugak ! tapi , budak yang amik course medic ni selalunya study kat india , mesir , indonesia or ireland :) bergantung pada keadaan je la . doakan saya dapat keputusan yang cemerlangterbilanggemilang dalam SPM tahun depan ye . 

cita - cita .
memandangkan saya minat medic , cita-cita saya adalah menjadi seorang doktor . lepas amik pengalaman bekerja di hospital kerajaan , saya berimpian nak bukak klinik sendiri . tapi , kalau cita - cita saya nak jadi doktor ni tak tercapai , saya nak bukak kedai haiwan kut . ahahah . \ohrabbityangcomel/

bagi memastikan impian saya ni tercapai , saya BERIKRAR akan belajar bersungguh-sungguh tahun depan . tak nak berfoya-foya main-main kat sekolah :) SPM tak semudah PMR ! 

sumber inspirasi saya ? emm , actually , saya ada sorang kawan kat fb ni , dia study kat korea . walaupon saya tak kenal dia and dia pon tak kenal saya , tapi , saya suka usha gambar - gambar dia kat korea . seriously , memang jealous bila tengok dia lepak-lepak hujung minggu kat tempat-tempat yang selalu kita dapat tengok dalam drama ! 


♫  DOAKAN SAYA BERJAYA !

03 December 2011

contest blog simple but awesome !

okay , another contest . ni semua pasal nak tebus kesilapan bodoh diri sendiri nih . hisyh . join contest , buat entry , but then , lupa nak bagi link entry tu kat penganjur ! hiiii , bodoh giler kan ? so , nak ikut join contest ni , click the banner , sweetheart !
cepat click ! sebelum tarikh akhir iaitu 13 december ni . owh , tu birthday kawan aku la !

11 November 2011

contest tema blog paling unik ~

annyeong ! mood hari ni : sedih (berkabung) sebab sekor rabbit aku dah menghembuskan nafas terakhir .
tapi , aku buleh jer bergelak-gelak sekuat hati tengok berpuluh-puluh episode running man . seriously , rm episode 63 and 64 memang daebak . snsd memang lawak giler !
anyway , jom join contest ni . tak ruginya kalau korang join . meh join !
- hanya terbuka untuk follower @ fan blog little cupcakes sahaja .
- create satu post tentang contest ni .
- letakkan banner contest ini . tak payah karang balik story ni .
- tinggalkan URL ENTRY tu kat comment post ni . 
sapa - sapa nak join just click on the link , okay ? done . kbaii !

05 November 2011

contest cute blog design~

//mian..xabih-abih ngan jyj!//
my first time nak join kontes-kontes macam ni . selama ni , malas ! :)
anyway , thanks to atin vip because aku baca pasal ni kat blog dia .


the rules :
1. follow zaeralovesofya and coloured
2. untuk semua blogger Malaysia
3. terbuka untuk lelaki dan perempuan
4. ambil banner and buat satu simple entry
5. like page fb (xwajib)
6. tinggalkan link entry dlm kotak komen
7. hanya empat pemenang dipilih
done . kbaii !

28 October 2011

natrium nitrat paling hensem?

//i will love it if this is true!//

mengarut je aku ni??natrium nitrat tu adalah  sejenis garam la!so,tiadanya sifat hensem,cantik,hot or apa-apa..but,kecualilah diberi unsur personifikasi @ personification dalam bahasa inggerisnya..ahaha..p/s : fakta yang ditulis dalam keadaan mengantuk~.
sebenarnya,petang tadi,aku study pasal kimia bersama dyda..ala-ala study group..(nak exam,baru kelam-kabut buat study group)..tapi,macam biasalah,kitorang mana boleh duduk diam-diam and study memanjang:)..mulut tu mesti jugak terbuka walau sesaat..
aku    : da,dahsyatla elly sekarang!tiap-tiap malam asyik send message yang membuatkan saya seram nak baca!
dyda  : mesej pasal apa?
aku    : nah, tengok ni,.pasal yoochun la..ayat?fuhh,tak boleh blah!(sambil baca nota pasal penyediaan garam)
dyda  : macam mana boleh gilakan yoochun ni??isyh!
aku    : pasal sungkyunkwan scandal la!'natrium nitrat' kan hensem giler dalam drama tu..
dyda  : natrium nitrat???
ark!tersasul..park yoo chun yang hensem meletup tu boleh bertukar jadik garam natrium nitrat?kalau betul,mesti aku dapat score A+ dalam kimia punye..ye la,hari-hari study pasal 'natrium nitrat' je kejenye..tambahan pulak,nampaknya dapatlah kita 'buat' yoochun a.k.a natrium nitrat ni banyak-banyak.inilah kaedahnya..
logam natrium oksida + asid nitrik ---> natrium nitrat + air.. 
//ni la NATRIUM NITRAT tu!bestnye belajar kimia!//
post kali ni telah membantu aku untuk study kimia walaupon benda ni simple je..:)GOOD LUCK for me..exam kimia hari ahad ni dah!then,biologi pulak..lepas biologi,prinsip akaun pulak...ahhh!habisla.. double trouble ke ni?*sigh*

tagged!

//funny yoo chun!!//
 the rules!
1. u must post these rules.
2. each person must post 11 things about themselves in their journal.
3. answer the questions the tagger set for u in their post. and also create 11 new questions   people u tagged to answer.
4. u have to choose 11 people to tag and LINK them to your post.
5. go to their pages and tell them that they have been tagged.
6. no tag back.
7. no stuff in the tagging section about "u're tagged if u're reading this'. u legitimately(a.k.a trusted with honesty) have to tag 11 people.
11 things about me!
1. kim eun kyung tu nama lama..sekarang park eun kyung!
2. fall in love at first sight dengan PARK YOO CHUN.
3. crazying over PARK YOO CHUN..(i ma crazy fangirl=.=??)
4. suka amik keputusan terburu-buru..
5. sangat-sangat sayangkan 2 ekor arnab saya!
6. manja walaupon umor dah mencecah 16 tahun..
7. dah melupakan kim ki bum(sj) selepas 'jatuh cinta' dengan park yoo chun:).
8. trying to learn about photography!
9. study??malasnya!!!
10. jangan sebut perkataan 'kuantan' depan saya!alergi..
11. believe that friends is everything! 
the questions..from michiko's chan..
1. do you like KPOP? of course..
2. what your favourite band? jyj for sure..
3. your dream? studying in aussie.
4. single or taken? taken by pyc..
5. what's your favourite movie? idk..
6. what's your favourite song? maybe priscilla ahn's(just start to like her!)
7. twitter or facebook? facebook!
8. do u like taylor swift? yes!
9. what's your favourite colour? pink and purple!~
10. what's your ambition? to be a HUMAN!
11. what place do you like? beatiful places such as aussie and south korea..ops, all beatiful places over the world..


my questions...
1. aussie or south korea?
2. do you like lady gaga and justin bieber?
3. are you a kpopper?
4. shopping or sleeping?
5. studying or 'facebook'ing?
6. rabbit or cat?
7. single or taken?by?
8. blue or black?
9. SONY or Apple?
10. who is your first love?
11. your friends or your gf/bf?choose one!
~maaf jika soalan ni merapu dan tidak logik!


mangsa-mangsanya..
fatin
qiqi
sepet mmg kachak
sarah
hani nisah
farah
fatin
ae cha
lya dania
saufi othman
yoonie
~jeongmal mianhae if korang tak sukakan tag ni..but,aku just amik nama-nama ni kat shoutbox and also dashboard!!mianhae..mianhae..mianhae!

for you!!

21 June 2011

Kisah Kantoi Aku Dengan HenHae!



Annyeong chingu!!
Actually aku nk bercerita pasal cerita kantoi aku ngan henry and donghae from suju!!!!wahahahaha...Kadang2 ase nk gelak guling2 pon ade..okay,sblom kita berguling2 tu,baik aku mulakan citer dulu kan????

************************************

Umur aku baru je masuk 21 tahun ni..tapi,memandangkan aku dah boring menghadap buku and kitab rujukan yang berinci-inci tebalnya tu,aku amik keputusan untuk kerja sebagai ...,emm,..jap,nk pikir dlu....owh,okei..aku sendiri pon xtaw apakah gerangan nama kerja ni..tp,kerjanya amat la meletihkan..tiap2 ari,aku kena bergegas kesana sini di lokasi penggambaran..tolong angkut benda ni,benda tu,benda ni,benda tu,bla bla bla bla..sampaikan tuan pengarah hampeh tu pon aku tolong angkutkan dari rumah dia ke ofis kut..ehehe..pendek kata,aku ni kerja sebagai buruh ‘penggambaran’...huhuhu...

Kadang2 aku ase menyesal je berhenti belajar..huh,padan muke ko!!!
Tapi,its okay,..aku pon nk ase camne kerja keras ntuk menyara kehidupan..selama ni,aku tak pernah merasa kepayahan hidup...so,sekurang2nya,ada jugak kebaikan kepada diri aku nih...

Kisahnya bermula apabila syarikat tempat aku kerja tu dapat kontrak ntuk shooting CF untuk sebuah group bernama ‘SUPER JUNIOR’!!!but,wait,masa tu,aku xpenah taw pon kewujudan group super senior ni..ops,junior,i mean...ehehehe...so,aku pon cam biasa la,ngan muka selamber derk jer..ala2 cam nothing special gitu...tp,kebanyakan colleagues aku terutamanya ‘ladies’,cam da kena rasuk,walaupon  sesi shooting tu dijadualkan untuk 3 minggu kemudian..

“apasal la diorang terover happy sangat nih??apa specialities super junior senior tu ek???aku ase super man lagi hebat..”inilah tanggapan aku sebagai seorang makhluk di dunia ni yang begitu ketinggalan lagi not-up-to-date!!...

So,kite cepatkan lagi citer kita ni ek!!!!~
3 minggu kemudian a.k.a ari shooting ntuk CF super senior junior tu..

Hari tu,memang hari yang begitu memalangkan bagi aku...tiba2 je aku yang agak ber’disiplin’ ni terbabas tido...sampaikan tuan pengarah hampeh tu call berkali-kali..mungkin dia ingat buruhnya yang comel lawa ni duk ber’make-up’ ntuk super senior..owh,sorry le,tuan..super man saya taw,tapi super junior ni,sorry la..saya layan omputih jer..asian movies ke apa,xpenah layan ler..gatal seluruh badan kut kalau aku tgok asian movies ni..ehehehe...

Menambahkan lagi ke’malang’an aku,lokasi shooting tu agak jauh dari rumah aku..aduh..memang jatuh ditimpa tangga btol la!!!tp,dalam kekalutan tu pon,aku masih sempat mandi la!!!jangan salah faham ek!!!!


Aku sampai kat lokasi tu hampir sejam lewat..best jugak kalau kadangkala kita pegi kerja lewat..wahahaha(evil laugh)..!

Tp.aku pelik lagi hairan kenapa kat gate hotel lima bintang a.k.a lokasi penggambaran tu sesak luar biasa je..takkan la ada kes pembunuhan..or,ada yang sengal nk bunuh diri dari bumbung hotel tu???yang membuatkan aku semakin hairan lagi adalah,kenapa para2 penyesak keadaan tu kebanyakannya perempuan???siap pegang2 banner lagi..ada pilihanraya???tak mungkin..

Kesesakan luar biasa tu tak jadi penghalang pon ntuk aku pegi kerja..anyway,ada jugak terselit ase excited nk jumpe super junior yang tak penah aku kenali..ehehe..(ketawa gatal)..tp,aku musykil la,kenapa dibelakang perkataan super junior tu,ada ditulis huruf M??super junior M??can someone help me and explain about this???

Tengah aku bermonolog dalaman tu,ouch,sape la yang buta lagi rabun  tiba2 je datang langgar aku..woi,sakitla!!!jalan tu tengok sekeliling la..bukannya  perhatikan iPad ko tu!!!huh!!manusia zaman sekarang..
Baru je aku nak angkat muka and mulakan bebelan aku,orang yang ‘buta’ lagi ‘rabun’ tu pegi dah!!!hampeh korang berdua..tp,cute jugak 2 orang tu ek...ehem...!!

Okei,aku sampai dah kat lokasi penggambaran yang lebih tepatnya di restoran dalam hotel tersebut..oh no,bos da buat muka bengang la..lebih baik aku melencong cepat2 sebelum dia panggil aku..tetapi malangnya,belum sempat aku nk berpusing ke belakang,ouch,buat kali keduanya,aku dilanggar.!!!.memang malang btol!!!
Belum sempat aku nk tgok muka si pelanggar tu,bos aku da melaungkan nama aku..alamak!!!

“eunkyung,apa yang awak buat ngan henry and donghae tu???kamu langgar diorang??”,bos aku berkata dengan kuat,sekuat bunyi guruh di langit..
“henry,donghae???sape tu bos??lagipon saya la yang kena langgar..”,aku cuba membela diri..
“kamu tak kenal henry ngan donghae ni??aduh,kamu ni dari pelosok luar bandar mane lak..diorang la member sujuM tu..and also diorang la yang bakal shooting ari ni”,balas bos aku..

 Aku buat muka terkejut+marah+hairan+excited sambil tgok 2 orang tu..btol ke?..so,tadi,aku dilanggar oleh diorang la??ntuk kedua-dua kali??rasa sakit yang mencucuk-cucuk pon tiba-tiba hilang begitu saja..ehehe..tp,dyorang tu seriously ensem+kiut giler!!!so,baru la aku taw kenapa ramai perempuan yang jadi fanatic ngan diorang ni..diorang memang superb ensem+kiut+talented..oh no,love at first sight kah aku ni???


Okei,aku ni perempuan yang professional la!!!so,aku lupakan kisah love at first sight tu dulu..aku terus buat muke selamber dan senyum nipis...next,kitorang pon teruskan la sesi shooting tu memandangkan 2 orang hot stuff tu dah sampai..

1....2....3....4.....5 jam....sesi shooting tamat!!!yahoooo!!!!
Emmm,memang da jadi habit,aku ter’over’ happy lepas abis satu sesi shooting tu..of course la happy coz tamatnya sesi shooting tu,bermakna tamatla sesi penyeksaan aku bagi ari tersebut...

Tak sampai seminit sesi meraikan tamatnya sesi shooting,tiba2 ada orang panggil aku...aku berpaling,,,whoops,henry and donghae la..my first love..ehem,takkan la 2orang sekaligus kau nk sapu???anyway,masih tak taw yang mana satu aku suka giler..

“why,any problem pasal shooting tadi???”Tanya aku dengan nada yang tegas..tapi,dalam hati,hanya tuhan saja yang tahu betapa happy dan bangganya dapat cakap ngan 2 bintang hot yang boleh digelar hot stuff sekarang..ahahah..ase nk tweet pasal ni sekarang jugak!!!
“taklah..cuma kami nak ajak awak ntuk dinner malam ni boleh??”,nampaknya donghae terlalu berani ntuk memulakan langkah..waa!!!malu+happy nyer!!!!
“emm,jap ek”,aku buat2 selak diari kononnya nak check kut2 ade appointment walaupon sebenarnya aku tak pernah ada appointment ngan sesape je terutamanya masa dinner..so,kira ni first time la..ehehehe...
“memang awak ni busy sepanjang ari ke???kesiannya...awak pon perlukan rehat”, si henry pulak berkata kat aku...

Owh,caring nyer diorang nih..terharu!!!~


“emm,,malam ni,dinner,okei jugak..coz saya free je malam ni..anyway,nak jumpe kat mana??”,kata aku dengan nada malu2 kucing sikit..ewww,gatal la ko ni!!!!
“apakata kita jumpa kat restoran ni je??kitorang pon tinggal kat hotel ni jugak..lagipon,kitorang tak taw banyak pasal kawasan around here..”,balas donghae..
“okei,jumpe malam ni ek..bye”,aku membalas...
“bye-bye”,balas 2 orang tu serentak..

Aku pon meneruskan kerja aku yang tertunda sekejap dek kerana perbualan pendek tu tadi..tapi,.,
“eunkyung!!!umur awak berapa???”,kali ni,henry pulak yang bertanya..
“emmm,21 tahun..kenapa??”,aku balas balik ngan muka yang hairan..ye la,tetiba je Tanya umur kita...
“takdela..saje je..okeilah,bye-bye”,diorang pon terus blah..

Apa2 jelah..asal aku happy...”lalalalalala”,aku nyanyi dalam hati..

8 malam...dinner time!!!

Aku sampai di restoran tepat jam 8 malam..donghae dan henry pon da siap menunggu dah..uih,awalkan diorang...tapi,jap,sape ek kat sebelah diorang tu??pakai baju t-shirt warne hitam,jeans,and cap...sempoi je gayanya..

“hello,lama tunggu???”,aku menyapa mereka..
“oh,hai eunkyung..kitorang pon baru je sampai..duduklah..and this is kibum..jugak salah sorang member super junior..kibum ni masih single and available taw..ahahaha...”,aik,kuatnya ketawa si donghae ni..pagi tadi tu nampak serius sikit..
“oh,hai,kibum..saya,eunkyung..saya pon single and available jugak..ehehe”,owh,shit,gatal kan aku mase tu???

So,aku pun duduk bersama mereka dan memesan makanan..kami seterusnya dengan lahap melahap makanan yang da tersedia di depan kami..sememangnya benar la bahawa makanan dapat menutup mata kita drpd keadaan sekeliling..

Selesai makan,kitorang pon berbual kosong sekosongnya...tapi,tetiba,henry Tanya satu soalan yang begitu mengejutkan aku...



“eunkyung,would you be my girlfriend?”,..

What,btol ke ape yang aku dengar tadi.???aku tgok muke donghae and kibum..diorang pon buat muke terkejut beruk...tetiba je aku,

“what??girlfriend henry???of course.....yeay!!!aku dapat couple ngan henry!!!yahooo!!!”,whoops,oh no!!!!kenapa ni???aku terlepas cakap????habislah...malunya!!!!
“jap,eunkyung...sorry sebab sebenarnya saya nak cakap,would you couple with my friend,kibum???saya tersasul la tadi..sorry ek hyung????kata henry tetiba..sambil tu,dia buat muka kesian jugak..

Aku lihat muka kibum..dia tersengih je..aku tgok muka donghae..dia tengah senyum2 sambil taip mesej..mesti girlfriend dia tu...aku tgok pulak muka henry...dia tengah buat muka seposen menagih simpati...aduish..tapi,tadi,aku da tersasul ter’over’ happy nak jadi girlfriend henry...lagipon,aku kan da kena panahan love at first sight ngan henry (donghae da terkecuali memandangkan dia da berpunya)...aduhhh...malu tahap cipan!!!ase cam nak pegi menyorok dalam mana2 lubang sekarang jugak!!!

***************************

Tapi, tu cerita setahun yang lepas...kini,aku da happily ever after ngan kibum dah...rasa malu tu,kadangkala masih ada lagi..tapi,aku sekarang buleh je cakap biasa2 ngan henry(highlight:da xde perasaan ngan dia dah)...lagipon henry dah ada ideal girl yang dia duk terkejar-kejar sekarang..tapi,yang jadi masalah,ideal girl dia tu merupakan girlfriend donghae...entah la camne diorang nak selesaikan masalah tu..anyway,yang mengejutkan lagi,girlfriend donghae and also henry’s ideal girl tu merupakan salah seorang colleague aku..nama dia haewon..hisy,pelik ajaib betol la love story mereka nih...lebih baik kita layan love story aku ngan kibum..simple je..

Selepas insiden yang memalukan tu,aku menghilangkan diri dan tidak lagi jumpa ngan diorang..ye la,diorang pon ada banyak lagi kerja yang lebih penting dari jumpe aku...tapi,xtaw la camne kibum buleh datang serbu aku kat ofis...dia explain everything dari A to Z...rupe2nya,lamaran malam tu hanyalah idea henry and donghae je..kibum seriously xtaw apa2 pon..actually,donghae and henry tu cuma nak cari girlfriend ntuk kibum coz kibum lah satu2nya member suju yang takde partner dan tak pernah menunjukkan minat terhadap perempuan...untuk makluman,kibum adalah member yang paling pendiam dan suke buat hal dia sendiri je...mungkin sebab tu la dia takde girlfriend walaupon dia tu ensem giler...


Ari tu jugak dia mengaku bahawa dia fall in love with me at first sight..so,dia datang jumpa aku tu kerana dia nak melamar aku jadi girlfriend dia...at first,memang aku terkejut  beruk jugak..tapi,aku pon mula sukakan dia bila dia tak putus2 asa untuk jumpa aku tiap2 ari...memang aku akui dia seorang yang pendiam,tapi,tak sangka dia tu romantic giler!!!sweet+romantic+ensem+baik hati...memang pakej yang lengkap...lagipon,dia suka buat lawak depan aku..pendek kata,memang aku terhibur dan happy bersamanya...anyway,korang tak buleh tgok la kibum dalam mode romantic ke hapa..coz,semua tu hanyalah ntuk eunkyung dia je taw???ehehehe...dan satu lagi perkara aku nak bagitau,..kini,aku dah taw apa makna sujuM tu..ehehe..and also,dah hafal semua facts pasal super junior...



2 hari 2 malam aku taip benda ni..finally,siap dah..fuhhh..
anyway,jum join skali kontes ni!!!~

~miss kim eun kyung~